Uitdaging

Kan onze renovatie bijdragen aan de ontwikkeling van onderwijs? Dat is de vraag die organisatie Dura Vermeer zichzelf stelde. Het antwoord daarop was volmondig: ja. Aan ons als MediaMeisters vervolgens de uitdaging om deze ontwikkeling visueel te vatten en in beeld te brengen. Hiervoor hebben we de scripts geschreven, voor-interviews afgenomen,  productie- en regie gedaan en de edit afgerond tot de uiteindelijke video’s. 

Oplossing

Om de ontwikkelingen binnen het onderwijs in beeld te krijgen, kozen we voor een reeks video’s. De focus binnen deze video’s lag op de synergie tussen onderwijsinnovatie en daadwerkelijke renovatie, uitgevoerd door Dura Vermeer.  Deze waren geënt op de vraag: hoe kunnen we betere scholen bouwen? 

Voorbeelden

Een voorbeeld daarvan is het Keizer Karel College in Amstelveen, dat onlangs werd gerenoveerd door Dura Vermeer. Dit resulteerde in een innovatief schoolgebouw. In een video hebben we in beeld gebracht wat die innovaties precies voor de ontwikkeling van het onderwijs hebben betekend. Een ander voorbeeld dat we in beeld hebben gebracht is die van REC-P. Bij dit renovatieproject is Dura Vermeer sinds 2023 bezig een comfortabel en toekomstbestendig onderwijsgebouw neer te zetten voor de Universiteit van Amsterdam. 

Meesters met Dromen

Voor de videoreeks werkten MediaMeisters samen met de Meesters met Dromen. Dit collectief houdt zich bezig met het onderwijs mooier te maken, een uitdaging die ook in de renovatieprojecten van Dura Vermeer schuilt. De Meester met Dromen hebben de videoreeks gepresenteerd op basis van het script en de regie die door MediaMeisters zijn bedacht.

Resultaat

De boodschap die we overbrachten, was helder: onderwijs kan vernieuwend zijn door doordachte renovatiewerkzaamheden aan het schoolgebouw. Hierdoor hebben we Dura Vermeer ondersteund door op basis van video zichzelf zo in de markt te zetten.

Vadertje Tijd

Voor één van de scholen hebben we het project nog verder doorgetrokken met een leuke video over de bijzondere klok die uit dit pand kwam en weer op dezelfde plek is komen te hangen!

Let’s work together!

Benieuwd hoe we ook jouw verhaal op een effectieve manier kunnen vertellen en zo jouw bedrijf laten groeien?

Laurens profiel

Laurens Schoenmaeckers

Meister

Met het invoeren van mijn gegevens geef ik toestemming om contact met mij op te nemen.