Succesvolle opening Kuehne + Nagel innovatie centrum met live verbinding tussen Utrecht en Singapore

Op 5 maart opende Kuehne + Nagel gelijktijdig in Utrecht en Singapore 2 ‘state of the art’ Innovation Centers. MediaMeisters werd gevraagd om de digitale brug te leggen tussen Europa en Azië tijdens dit event.

Met leden van de board in Utrecht en Singapore die gezamenlijk de Innovation Centers zouden openen, bedacht MediaMeisters s een set-up waarbij een continue live videoverbinding tussen deze 2 locaties open stond zodat heen-en-weer communicatie op een natuurlijke manier mogelijk werd.

MediaMeisters bouwde een uitgebreide 4+1 camera productie en voor de verbindingen werd gebruik gemaakt van de professionele versie van Skype, SkypeTX. Zo werd een verbinding opgebouwd in HD kwaliteit tussen Utrecht en Singapore met heel weinig vertraging. Laurens Schoenmaeckers van MediaMeisters: “Vaak zie je er dat bij live verbindingen een vertraging is op de lijn; door gebruik te maken van SkypeTX beperken we deze vertraging tot het minimum zodat de communicatie soepel verliep.  Door het strakke tijdschema, het tijdverschil en de complexiteit van de productie stuurden we crew naar Utrecht én  Singapore zodat we de gehele techniek in eigen handen konden houden.”

Naast de regie voor de livestream verzorgde MediaMeisters de schermenregie in de zaal.

Na het welkomstwoord en de speeches van de CIO in Nederland en de Executive Vice President in Singapore werden de Centers geopend door een Automated Guided Vehicle de symbolische sleutel van Singapore naar Nederland te laten brengen. De meer dan 100 aanwezige gasten konden live volgen hoe de Vehicle in Singapore werd opgestart, vervolgens in Nederland zijn route door de gangen aflegde en uiteindelijk live in de zaal binnen kwam rijden en onder luid applaus werd ontvangen. Werknemers van K+N wereldwijd volgden het volledige event via een live stream.

Caroline Tjan van Kuehne + Nagel Nederland: Het is voor ons heel belangrijk om met specialisten te werken en daarnaast was de proactiviteit en flexibiliteit van MediaMeisters essentieel bij dit traject, zowel in Utrecht als in Singapore. We hebben veel complimenten uit binnen- en buitenland gehad en kijken terug op een geslaagd en innovatief event”.

Voor de internationale pers en social media maakt MediaMeisters in totaal 3 films van zowel de bouw van het event, het event zelf en van de techniek die het Innovation Center rijk is.

Deliverables MediaMeisters:

  • Animaties voor de opening
  • Cameratechniek en -regie in NL en Singapore
  • Schermregie en zaalversterking
  • Live verbindingen
  • Live stream
  • Films voor internationale pers
  • Content voor social media
  • Overall technisch projectmanagement

Wij bedanken Kuehne + Nagel voor de prettige samenwerking!

Let’s work together!

Benieuwd hoe we ook jouw verhaal op een effectieve manier kunnen vertellen en zo jouw bedrijf laten groeien?

Laurens profiel

Laurens Schoenmaeckers

Meister

Met het invoeren van mijn gegevens geef ik toestemming om contact met mij op te nemen.