De uitdaging

Bereik alle consultants van CGI Nederland (+/- 4.500) gelijktijdig met een live presentatie van de CEO.

De oplossing

We hebben de consultants in twee groepen verdeeld, namelijk consultants intern en consultants op andere locaties. Er waren namelijk teveel mensen intern voor in de kantine, dus hebben we ervoor gekozen om het narrowcasting systeem in te zetten voor een live uitzending zodat mensen verdeeld over 11 verdiepingen op centrale plaatsen kon kijken. De consultants die externe waren, zijn verdeeld over 6 hotels/ kantoren. Het doel werd daardoor tweeledig:

  1. Bereik via het narrowcasting systeem alle medewerkers die intern in Rotterdam op de verschillende verdiepingen in zalen staan te kijken.
  2. Bereik alle consultants in zalen in hotels en andere kantoren van CGI.

Vooraf hebben we de verbinding op locatie getest en gecheckt of de externe locaties de videostream goed ontvingen. Op de productie dag hebben we een live videoverbinding opgetuigd en die gekoppeld aan het interne narrowcastingsysteem om de eerste groep te bereiken. Naast deze stream verzorgden we een multi-bitrate stream om de overige locaties van het live video te voorzien. Door de multi bitrate stream had elke locatie de hoogst mogelijke kwaliteit die de bandbreedte van die locatie toeliet.

De powerpoint presentatie hebben we als extra bron gebruikt zodat we die voor het video konden schakelen op momenten dat dit van belang was. Op die manier hadden we de sprekers zoveel mogelijk volledig in beeld.

Het resultaat

Op alle verdiepingen van het hoofdkantoor heeft men de uitzending vlekkeloos kunnen volgen. De zes externe locaties idem dito. Na de live uitzending hebben we een korte montage gedaan en de content on-demand geplaatst op het interne videokanaal van CGI.

Let’s work together!

Benieuwd hoe we ook jouw verhaal op een effectieve manier kunnen vertellen en zo jouw bedrijf laten groeien?

Laurens profiel

Laurens Schoenmaeckers

Meister

Met het invoeren van mijn gegevens geef ik toestemming om contact met mij op te nemen.