De uitdaging

De Tired of Cancer App is een app die kankerpatiënten helpt bij extreme vermoeidheid. De app is in verre staat van ontwikkeling en is inmiddels getest op een grote groep internationale gebruikers. De CEO van ToC, Bram Kuiper vroeg MediaMeisters te helpen met enerzijds het zoeken naar een (nieuwe) app-bouwer en anderzijds met het via digitale marketing uitrollen van de app zelf.

De oplossing

We hebben met het team van ToC twee strategische sessies gehouden om inzicht te krijgen in hun wereld en om te bepalen hoe we de app succesvol kunnen maken om het doel van ToC te bereiken: zoveel mogelijk kankerpatiënten helpen met hun strijd tegen vermoeidheid. Daaruit kwam o.a. naar voren dat er 2 doelgroepen zijn die hierbij van belang zijn, te weten

1: B2C (kankerpatiënten, familie van kankerpatiënten

2: B2B (artsen, farmaceuten, verenigingen etc.)

De eerste groep gaat de app gebruiken, de tweede zal de app moeten promoten om zoveel patiënten te kunnen helpen.

Tijdens een brainstorm-sessie hebben we bepaald wat de USP’s zijn en op welke manier we die kunnen koppelen aan de verschillende doelgroepen. Op basis daarvan hebben we de online marketing strategie bepaald en een planning van 6 maanden uiteengezet. Door middel van social media campagnes gaan we de doelgroepen benaderen en activeren. Hierbij maken we gebruik van verschillende kanalen en activatieformats om zo goed mogelijk aan te sluiten bij de behoeftes van de verschillende doelgroepen. Het uiteindelijk doel is om de groep geïnteresseerden zo groot mogelijk te hebben gemaakt op de dag van de launch van de ‘final app’ in het eerste kwartaal van 2017.

In eerste instantie richten we ons op: USA, Europa, Australië, Nieuw-Zeeland. Als dit loopt, zullen we de rest kennis laten maken met de app.

Het resultaat

De verschillende sessies tussen het ToC team en MediaMeisters hebben ervoor gezorgd dat de bouw van de app voorspoedig verloopt. Daarnaast hebben we door de nauwe samenwerking veel inzicht gegeven en gekregen in de ‘periferie’ van de app, de verschillende doelgroepen etc. Wij hebben een helder plan met dito planning opgeleverd en zijn momenteel bezig met het inrichten van alle campagnes.

Let’s work together!

Benieuwd hoe we ook jouw verhaal op een effectieve manier kunnen vertellen en zo jouw bedrijf laten groeien?

Laurens profiel

Laurens Schoenmaeckers

Meister

Met het invoeren van mijn gegevens geef ik toestemming om contact met mij op te nemen.