Uitdaging

Speciaal bierwinkel aan de Nachtegaalstraat in Utrecht. Althans dat was wat we dachten toen we voor het eerst kennis maakten. Uiteindelijk bleek dat alleen de voorkant te zijn en was het juist hun unieke groothandelsconcept dat onder de aandacht gebracht moest worden bij de Horeca, slijterij en andere B2B doelgroepen. Uiteindelijk heeft Van Bieren besloten om het Retail gedeelte af te stoten en zich alleen nog maar te richten op de B2B.

Oplossing

Online heb je maar een paar seconden de tijd om indruk te maken op jouw bezoeker. We hebben er daarom voor gekozen om eerst de homepage van Van Bieren op de schop te nemen, waardoor nu in 1 keer de belangrijkste usp’s naar voren komen. Hierbij hebben we ervoor gekozen om Van Bieren ook een fysieke gedaante te geven in de vorm van Jelle van Van Bieren om hiermee nog eens extra het gemak en persoonlijke karakter van Van Bieren neer te zetten als tegenhanger van de logge traditionele groothandel.

Om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk prospects hun gegevens achterlaten hebben we ervoor gekozen om zodra een bezoeker naar een productpagina navigeert, hij door middel van een pop-up de mogelijkheid krijgt om een account aan te maken om op die manier ook de prijsinformatie te zien.

Naast het verbeteren van de webshop hebben zijn we ook aan de slag gegaan met het zoeken naar nieuwe klanten online. Door het samenstellen van de juiste doelgroepen hebben we binnen Facebook en Instagram hele specifieke doelgroepen kunnen bereiken binnen de doelgroep van Van Bieren. Uiteraard halen we veel inspiratie uit de resultaten van deze campagnes, die we weer kunnen gebruiken door op zoek te gaan naar vergelijkbare doelgroepen. Deze continue optimalisatie zorgt ervoor dat het klantenbestand van Van Bieren continu blijft groeien.

Resultaat

Ondanks een paar onderbrekingen in de campagne door de Corona-epidemie en de sluiting van 99% van de doelgroep, hebben we toch een gezonde groei in klanten weten te realiseren. Op de momenten dat de campagne actief is zien we de aanwas van nieuwe klanten met 500% toenemen. Daarnaast zijn we samen met Van Bieren de samenwerking gaan intensiveren, waardoor we nu actief zijn voor de marketing van o.a. Big Drop en Brouwerij De Moersleutel.

Let’s work together!

Benieuwd hoe we ook jouw verhaal op een effectieve manier kunnen vertellen en zo jouw bedrijf laten groeien?

Laurens profiel

Laurens Schoenmaeckers

Meister

Met het invoeren van mijn gegevens geef ik toestemming om contact met mij op te nemen.