Uitdaging

Overal ter wereld verrijzen “smart cities” of zijn bestuurders van bestaande steden bezig met het slimmer maken van hun stad. Helaas blijkt de praktijk nog ver verwijderd van de ideaalbeelden die dit oproept. We rijden nog niet allemaal in een zelfrijdende elektrische auto, die altijd een parkeerplaats kan vinden en we hebben ook nog steeds grote vervuilende energiecentrales nodig in plaats van dat we al onze energie zelf opwekken vanuit duurzame bronnen. Dit wordt vooral veroorzaakt doordat oplossingen, hoe goed ze vaak ook zijn, niet schaalbaar zijn. Hierdoor blijven veel oplossingen steken in de proof-of-concept fase, waardoor het voor grote partijen ook niet rendabel is om hierin te investeren. De oplossing? WeCity.

WeCity is een platform dat partners, klanten en eindgebruikers op een transparante manier verbindt om zo de samenwerking en daarmee de schaalbaarheid van oplossingen te bevorderen. WeCity en MediaMeisters zijn samen aan de slag gegaan om dit platform een gezicht te geven en in de markt te zetten.

Oplossing

Op basis van enkele brainstormsessies zijn we gaan achterhalen wat de identiteit is die WeCity wil uitstralen. Ook zijn we gaan kijken naar de diverse doelgroepen die WeCity aan wil spreken en hoe we deze het beste kunnen activeren. In de eerste plaats hebben we hiervoor een logo, pay-off en brandguide ontwikkelt om het merk een gezicht te geven. Daarnaast hebben we een plan ontwikkelt om WeCity in de markt te zetten.

#ditkanslimmer

Om mensen te inspireren hebben we 10 verhalen uitgewerkt die de verschillende partners aan kunnen spreken, maar die tegelijkertijd voor iedereen ook als burger aanspreken. Denk hierbij aan problemen die mensen dagelijks tegenkomen, zoals overvolle containers, stranden die na een dag mooi weer vol liggen met afval of fietstunneltjes waar je eigenlijk ’s avonds laat niet doorheen durft te rijden. Door te prikkelen met deze herkenbare problemen en mensen via social media en mensen daarna door te sturen naar het platform ditkanslimmer.nl, waar mensen meer informatie kunnen vinden, laten we mensen zien wat je er zowel als burger als professional uit kan halen.

Resultaat

Als vaste marketingpartner voor WeCity, zijn we continu aan het bedenken hoe we het merk verder uit kunnen bouwen. Veel spannende acties en evenement staan op de agenda, waar we nog niet te veel over mogen zeggen. Dus we kunnen alleen maar zeggen hou het in de gaten op wecity.nl!

Let’s work together!

Benieuwd hoe we ook jouw verhaal op een effectieve manier kunnen vertellen en zo jouw bedrijf laten groeien?

Laurens profiel

Laurens Schoenmaeckers

Meister

Met het invoeren van mijn gegevens geef ik toestemming om contact met mij op te nemen.