Employee Advocacy

Jouw mensen, jouw succes.

Jouw ambassadeurs vertellen jouw verhaal.

In de moderne zakelijke wereld is de kracht van employee advocacy niet te onderschatten. Employee advocacy is de praktijk van het betrekken van medewerkers bij het delen van de boodschap en waarden van een bedrijf met hun eigen sociale netwerken. Het kan een zeer effectieve manier zijn om de naamsbekendheid van het bedrijf te vergroten en leads te genereren in de B2B-markt.

Een van de belangrijkste voordelen van employee advocacy is dat het kan bijdragen aan thought leadership. Medewerkers kunnen als experts worden gezien in hun vakgebied en kunnen waardevolle informatie delen met hun netwerken. Dit kan de geloofwaardigheid en het imago van het bedrijf versterken, waardoor potentiële klanten meer vertrouwen hebben in het bedrijf en eerder geneigd zijn om zaken te doen.

Een ander belangrijk aspect van employee advocacy is employee branding. Door medewerkers te betrekken bij de boodschap en waarden van het bedrijf, kunnen zij worden gezien als ambassadeurs van het merk. Dit kan de betrokkenheid en loyaliteit van medewerkers vergroten, waardoor zij meer gemotiveerd zijn om te presteren en zich in te zetten voor het bedrijf.

Daarnaast kan employee advocacy helpen bij het vergroten van het bereik van het bedrijf. Door gebruik te maken van de sociale netwerken van medewerkers kan het bedrijf een groter publiek bereiken. Dit kan leiden tot meer exposure en bekendheid, wat kan resulteren in meer leads en conversies. Om hier maximaal gebruik van te maken hebben wij onze eigen social media tool SocialMeister ontwikkeld. Hiermee wordt het voor jouw medewerkers eenvoudig en fun om bij te dragen aan de social media strategie van jouw organisatie.

Employee advocacy is een krachtige manier om leads te genereren in de B2B-markt. Het kan bijdragen aan thought leadership, employee branding en een groter bereik, wat kan resulteren in meer exposure en bekendheid voor het bedrijf. Het is echter belangrijk om employee advocacy op een authentieke en oprechte manier uit te voeren, om ervoor te zorgen dat medewerkers zich comfortabel voelen bij het delen van de boodschap en waarden van het bedrijf met hun netwerken. Als bedrijf loont het om te investeren in employee advocacy als onderdeel van een uitgebreide marketingstrategie.

Bouw je reputatie op als een autoriteit in jouw vakgebied en start meteen met thought leadership. De MediaMeisters kunnen je hierbij uitstekend adviseren. Onze strategieën zorgen voor een sterke online aanwezigheid en helpen je om jouw publiek te inspireren en te informeren. Neem vandaag nog contact met ons op! 

Tevreden klanten

Capgemini
Bibliotheek Utrecht

Let’s work together!

Benieuwd hoe we ook jouw verhaal op een effectieve manier kunnen vertellen en zo jouw bedrijf laten groeien?

Laurens profiel

Laurens Schoenmaeckers

Meister

Met het invoeren van mijn gegevens geef ik toestemming om contact met mij op te nemen.