INSPIRE

Marketing consultancy

Inspire

25 april 2018

Laurens, Remco

Marketing consultancy Online positionering SEO

Uitdaging

Inspire is een softwarestudio nieuwe stijl en helpt organisaties om te innoveren met behulp van technologie. Inspire bedenkt, ontwikkelt en beheert  interactieve websites, geavanceerde webapplicaties en slimme mobiele apps. Hierbij heeft men een intense focus op organisaties met een maatschappelijk relevant karakter zoals het KWF en het dr. Leo Cannerhuis en nog 3 andere partijen hier noemen..

De uitdaging van Inspire was om meer leads te krijgen vanuit de online omgeving. Adverteren via Adwords en andere kanalen was al geprobeerd, maar had niet het gewenste resultaat opgeleverd.

Doelstelling

Onderzoek op welke manier Inspire meer leads kan genereren via het online kanaal.

Oplossing

Na een kort onderzoek was ons duidelijk dat de website van Inspire op bepaalde, essentiële onderdelen niet voldeed. De navigatie was niet optimaal en de ‘tone of voice’ was erg technisch en appelleerde niet aan de doelgroep.

We schreven een gedetailleerd plan van aanpak op basis waarvan Inspire zelf haar website aan zou kunnen passen. Hierbij richtten we ons op het aanpassen van de inhoud van de website met als doel het aanspreken van de 4  door ons gedefinieerde communicatie typen.

Resultaat

Inspire heeft al onze adviezen opgevolgd. De website/ navigatie is aangepast op basis van ons wireframe, de teksten op de website zijn aangepast en de cases zijn vervangen zodat de doelgroep zich meer identificeert met het bedrijf Inspire. Hierdoor heeft Inspire direct een stap voor bij haar meer technisch georiënteerde concurrenten.

Het resultaat is een website die zoveel als mogelijk appelleert aan de doelgroep, namelijk organisaties met een maatschappelijk relevant karakter.

Door het doorvoeren van deze wijzigingen is het aantal conversies zoals voor dit traject bepaald zijn gemiddeld met meer dan 70% gestegen.

Open chat
Wil je snel contact met ons opnemen
Hoi,

Leuk dat je onze website hebt gevonden. Kunnen we je ergens mee helpen?